22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΣΗΜΕΡΑ

Kastelorizo_greece
Kastelorizo_greece

Καλησπέρα σας, 

Ονομάζομαι Ελένη Καραβέλατζη (κάποιοι με ξέρουν ως @mogli_inthecity), και είμαι μεγαλωμένη στο Καστελλόριζο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο νησί για τη σεζόν και αποφάσισα να σας γράφω από εδώ για όσα βλέπω, σε μια προσπάθειά μου να αποτυπωθούν όσα γίνονται και γραπτά, ώστε να μείνουν, αλλά και για να αποφευχθούν και τυχόν παρεξηγήσεις.

Το νησί είναι ασφαλές και επικρατεί απόλυτη ηρεμία και γαλήνη, όπως ακριβώς κάθε μέρα, χρόνια τώρα.

Υπήρξαν μικροεπεισόδια στις 21/07. Αλλά τα πράγματα όπως τα βλέπουμε στα περισσότερα μέσα να κοινοποιούνται, έχουν περιγραφεί με μια υπερβολή. Ακόμα και αυτά όπως μεταφέρθηκαν, δυστυχώς, από ντόπιους.

Στο Καστελλόριζο η ζωή είναι σε όλους τους τομείς διαφορετική. Και το στρατιωτικό στοιχείο, όπως και οι αερομαχίες (αλλά και άλλες πολλές κινήσεις των στρατών), αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα. Έχουν ξαναγίνει επεισόδια και θα ξαναγίνουν. Και ως εκεί. 

Το νησί είναι ασφαλές και από θέμα κρουσμάτων κορονοϊού και από θέμα φύλαξης συνόρων. Οι πολιτικοί και ο στρατός κάνουν όσα χρειάζεται και οι ντόπιοι αισθανόμαστε καλά, όπως πάντα. 

Οι ξένοι είναι στο νησί, έφυγαν σήμερα όσοι ήταν να φύγουν. Αλλά δεν μιλάμε για κανένα τραγικό κύμα αναχωρήσεων.

Αν θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε την Ελλάδα και το Καστελλόριζο, ας κοινοποιήσουμε το παρόν άρθρο, στα μέσα και τους φίλους μας. Και να λειτουργήσουμε όντως υπέρ του τόπου μας.

Κι αν μου επιτρέπεται, ας σας πω με την όποια θέση μου, πως η πραγματική στήριξη αυτή τη στιγμή θα έρθει με τους Έλληνες και ξένους που θα αποφασίσουν να έρθουν στο νησί τώρα. 

Εμείς θα είμαστε εδώ!

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες, 21 Ιουλίου 2020 θα αναλυθούν εδώ.
Για άμεση ενημέρωση βρείτε με στο Instagram μου ή στο Visit Kastellorizo (www.visitkastellorizo.gr

error: Content is protected !!